Akoestische meting

Voor de inrichting van de bovenste verdieping van één van de gebouwen van de voormalige schoenfabriek Bata werd Rockfon ingeschakeld om een akoestische meting uit te voeren in de lege ruimte. Passend bij de wens om de industriële uitstraling en de lichtstraat in het dak te behouden, bestond het uiteindelijke advies uit het plaatsen van Rockfon® Eclipse™ eilanden. In overleg met architect Arjan Hogers en afbouwbedrijf De Haas & Heesterbeek kwam het definitieve ontwerp en de realisatie tot stand.

Vergaderkubussen in open ruimte

Om in de open ruimte nog extra afgesloten vergaderplekken te creëren, werd ook Rockfon UX Designer Sven van Ool gevraagd om mee te denken over een oplossing met de juiste akoestiek. Mede op basis van andere referentieprojecten besloot intoAction te kiezen voor houten kubussen met Rockfon® VertiQ® wanden. Deze wanden zorgen voor de nodige geluidsabsorptie en worden normaal vaak toegepast in sportzalen vanwege de stootbestendigheid. In dit geval vormden ze een slimme oplossing voor de kleine ruimtes waarbij de stoelen dicht bij de wand staan en het dus goed van pas komt als de muren tegen een stootje kunnen.

Finishing touch

Om ook de overige kantoren te voorzien van een decoratieve en akoestische finishing touch werden de splinternieuwe Rockfon® Senses™ wandpanelen geïnstalleerd in twee verschillende uitvoeringen: Liberty en Leaves. Met hun natuurlijk uitstraling brengen ze ‘buiten naar binnen’ en lijken ze meer op artistieke kunstwerken dan op akoestische wandpanelen. Ze maken de kantoorruimtes zowel visueel als akoestisch helemaal af.

Begeleiding op maat

Willem Corbijn, die namens intoAction het proces begeleidde, was erg enthousiast over de maatwerkbegeleiding die geboden werd. “Door onderling overleg tussen de architect, het afbouwbedrijf en Rockfon werden oplossingen gevonden die aansloten bij onze wensen. Het eindresultaat is een weerspiegeling van de basiswaarden van intoAction waarbij ontmoeten, samenwerken en verbinden centraal staan.”

Niet alleen de medewerkers zijn blij met het eindresultaat. Ook kantoorhond Guus voelt zich hier helemaal thuis. “Van 09.00 tot 17.00 uur is de hond hier van iedereen. Daarna mag hij weer mee naar huis met zijn baasje, directeur René Lammers.”

intoAction

Europaplein 1,
Gebouw 31 2.01
Best, Nederland

Door gezamenlijk overleg tussen de architect, de installateur en Rockfon zijn oplossingen gevonden die aan onze eisen voldeden. Het uiteindelijke interieurontwerp weerspiegelt de fundamentele idealen van intoAction, waar ontmoeten, samenwerken en verbinden centraal staan.

Willem Corbijn

Managing Partner intoAction
Toegepaste producten: Rockfon® Eclipse™, A, 2360 x 1160 - Rockfon® VertiQ®, A24
Toegepaste producten: Rockfon® Eclipse™, A, 2360 x 1160
Toegepaste producten:
Toegepaste producten:

Eclipse Senses, A, 1160 x 1760

Toegepaste producten:

Eclipse Senses, A, 1160 x 1760

Toegepaste producten:

Eclipse Senses, A, 1160 x 1760

Toegepaste producten:

Eclipse Senses, A, 1160 x 1160

Toegepaste producten:

Eclipse Senses, A, 1160 x 1160

Toegepaste producten:

Eclipse Senses, A, 1160 x 1160

Toegepaste producten: Rockfon® VertiQ®, A24 - Rockfon® Eclipse™, A, 2360 x 1160

intoAction

Land:Best, Netherlands
Architect:Arjan Hogers
Plaatser:De Haas & Heesterbeek, Eersel
Fotograaf:Lucas van der Wee
Producten:Rockfon® Eclipse™, Rockfon® VertiQ®
Kantafwerking:A, A24
Afmeting:1160 x 1160, 1760 x 1160, 2360 x 1160

Gerelateerde case studies