Kantoorontwerp dat welzijn en flexibiliteit stimuleert

Het is essentieel dat een werkplek de productiviteit, samenwerking en het welzijn van de medewerkers bevordert. Om dit te realiseren nam L’Oréal contact op met het bureau voor interieurontwerp en architectuur, Maison Sarah Lavoine, voor het ontwerp van de nieuwe kantoorcampus in Parijs.

Het eindresultaat is een indrukwekkend kantoor dat rekening houdt met meerdere factoren om optimale werkomstandigheden voor medewerkers te garanderen. Het nieuwe kantoorontwerp heeft het nieuwe concept "dynamisch kantoor" van L'Oréal als uitgangspunt. Dit biedt elke medewerker de mogelijkheid om zijn of haar werkdag geheel naar de eigen behoeften in te delen. Deze werkplek is verbonden, gestructureerd en georganiseerd om aan de verwachtingen van alle medewerkers te voldoen.

Het op activiteiten gebaseerde ontwerp van het kantoor geeft medewerkers alle vrijheid en flexibiliteit om te werken wanneer en waar ze maar willen. Dat schept ruimte voor informele ontmoetingen en uitwisseling tussen medewerkers. Uiteindelijk leidt dit tot meer innovatie, creativiteit, gezamenlijke ontwikkeling en productiviteit. In de kantoorruimte zijn de nieuwste digitale technologieën volledig geïntegreerd. Zo staat het iedereen helemaal vrij om alleen of in teamverband werken, in het gebouw in Parijs, maar ook internationaal.

Akoestisch uitmuntend en schitterend ontwerp

Omdat het ontwerp van werkruimtes doorslaggevend is voor het succes en het welzijn van werknemers, werd gekozen voor Rockfon® Mono® Acoustic in het nieuwe hoofdkantoor. Op de nieuwe campus met de naam "Seine 62" werken ongeveer 2.000 mensen samen op een oppervlak van 48.000 m². Dit naadloze plafond van Rockfon heeft ervoor gezorgd dat het gebouw zijn moderniteit en design kon behouden. Tegelijkertijd zorgt het voor aanzienlijk minder lawaai in gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant, de kantoren of de lobby.

Het gebouw werd ontwikkeld door BNP Real Estate en heeft zowel de “HQE exceptional” als de “BREEAM excellent” certificering. Hierdoor kon L'Oréal niet alleen een productieve en gezonde werkplek creëren, maar ook voldoen aan de zelfgestelde ambitieuze milieudoelstellingen.

De moderne, digitale en flexibele werkplek die is gecreëerd, met een grote variëteit aan open, modulaire en lichte ruimtes, vormt de perfecte omgeving voor meer samenwerking, uitwisseling en interacties. Voor L’Oréal is dit een enorme stap naar een meer dynamische werkomgeving. Vandaag de dag werken er meer dan 500 mensen op flexibele werkplekken.

Hoofdkantoor L'Oréal Parijs

62 Quai Charles Pasqua
92110 Levallois-Perret
Frankrijk

Hoofdkantoor L'Oréal Parijs

Land:Parijs, France
Architect:DGM et Associés, B&B Architectes
Fotograaf:Sylvain Barthelemy
Producten:Rockfon® Mono® Acoustic
Kantafwerking:TE
Afmeting:1200 x 1200

Gerelateerde casestudy's