Een wereld creëren die voor iedereen goed klinkt

19 oktober 2020

Hoe zorgen we ervoor dat we interieurs ontwerpen waarin mensen zich ontspannen en comfortabel voelen, zodat ze zich meer kunnen concentreren, creëren en genieten van het leven?

mensen in een kantoor, vergaderruimte

In de afgelopen decennia is de groeiende aandacht voor het welzijn van de gebruikers van invloed geweest op het ontwerp van moderne gebouwen en op ons begrip van hoe dit alle aspecten van de menselijke ervaring kan beïnvloeden: hoe we genezen, hoe we leren, hoe we werken en hoe we van onze vrije tijd genieten. Veel organisaties gebruiken inmiddels deze inzichten om de broodnodige renovatie door te voeren en zo mensvriendelijkere ruimtes te creëren.

Binnen dit kader moeten architecten, bouwers, beheerders en facilitair management dieper ingaan op de vraag hoe de gebouwde omgeving van invloed is op hoe wij ons voelen en gedragen. En dat heeft een zeer mensgerichte benadering mogelijk gemaakt, waarbij de belangrijkste vraag nu is: "Hoe zorgen we ervoor dat we een interieur ontwerpen waarin mensen zich kunnen ontspannen en zich comfortabel voelen, zodat ze zich beter kunnen concentreren, meer kunnen creëren en meer van het leven kunnen genieten?”

Rockfon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom richten we ons op het welzijn van mensen. En het is tevens de reden waarom we de mens centraal stellen in alles wat we doen.

Het effect van overmatig lawaai

Het bewijs spreekt voor zich. Of het nou gaat om winkelcentra, ziekenhuizen, fabrieken, scholen of kantoren, lawaai is een grote stoorzender voor werk en concentratie. Onderzoek toont aan dat ongeveer 7 op de 10 werknemers ontevreden zijn over de akoestiek op hun werkplek, en dat elke afleiding leidt tot verminderde concentratie gedurende 10-15 minuten.

Lawaai is niet alleen een primaire oorzaak van lagere productiviteit en hoger ziekteverzuim op het werk. In scholen waar kinderen hun leraar verkeerd horen of verstaan, kan dat leiden tot een ernstige leerachterstand. Lawaai kan ook levensbedreigend zijn. In lawaaierige fabrieken kunnen werknemers voertuigen niet horen aankomen. In drukke ziekenhuizen kunnen medische instructies verkeerd worden verstaan. En lawaai draagt in belangrijke mate bij tot stress, wat vervolgens weer kan leiden tot angst en depressie.

Optimale akoestiek

Het aanpakken van de negatieve invloed van lawaai is de primaire focus van onze akoestische oplossingen. Maar het is niet het enige dat schadelijk is voor het welzijn op de werkplek, dus hebben we innovatieve functies toegevoegd aan onze producten om gezondere, gelukkigere werkplekken te creëren. Een van deze aandachtspunten is bijvoorbeeld licht. Wij hebben een prachtig assortiment plafondtegels die het natuurlijke licht in een gebouw reflecteren om de prestaties en het visuele comfort te helpen verbeteren.

Wij verbeteren daarnaast ook de hygiëne in fabrieken en ziekenhuizen met producten die bestand zijn tegen bacteriegroei en die gemakkelijk te desinfecteren en te reinigen zijn. Wij hebben een collectie plafondtegels in inspirerende, energieke en rustgevende kleuren. En omdat onze producten gemaakt zijn van steenwol, zijn ze bestand tegen brand en helpen ze om het binnenklimaat te verbeteren. Het is die unieke combinatie van kwaliteiten - die allemaal bijdragen aan een beter welzijn - die ons echt onderscheidt bij Rockfon.

De toekomst

Het is een uitdagend gebied om in en mee te werken en waar grootse dingen kunnen ontstaan. Als bedrijf kijken we naar toekomstige innovaties - bijvoorbeeld door onze plafonds te gebruiken om verwarming en koeling in een bredere ruimte te laten stralen. We kijken ook naar andere manieren om innovatieve akoestiek toe te passen in designtrends - van wanden tot akoestisch meubilair - en om ons assortiment voor open ruimten uit te breiden.

We zijn geïnspireerd door ieders bijdragen - van marketing tot productie en ook van onze klanten. Bedankt voor jullie continue steun bij het ontwikkelen van Rockfon als een modern, duurzaam bedrijf met een echt inspirerend doel - het creëren van een wereld die goed klinkt voor iedereen.

Sounds Beautiful

 

 

Gerelateerde artikelen