Geïnspireerd door het Scandinavische landschap

De architecten van Henning Larsen, het bureau dat het nieuwe Nordea-hoofdkantoor in Kopenhagen heeft ontworpen, lieten zich inspireren door de unieke Scandinavische landschappen. Hun moderne Scandinavische stijl drukken ze uit met behulp van leisteen, eikenhout en witte Rockfon® Mono® Acoustic-plafonds.

De kristalheldere gevel laat het daglicht diep in het gebouw dringen en creëert een gevoel van transparantie tussen het personeel, de klanten en de omliggende stadsomgeving. De twee atria vormen de centrale ruimtes van het gebouw. In één ervan bevindt zich de grootste beursvloer in Scandinavië, met ruimte voor meer dan 600 beurshandelaars.

Optimale akoestiek en duurzame materialen

Traditioneel en modern design vloeien in elkaar dankzij de innovatieve gevel: een mozaïek van gebroken oppervlakken die veel weg heeft van een ijsberg. Bovendien spelen er kleurrijke lichteffecten op het oppervlak, dat er naargelang de lichtintensiteit en het weer telkens anders uitziet. Het glas van topkwaliteit en de duurzame bouwmaterialen zorgen ervoor dat het binnenklimaat onder controle blijft, het gebouw voldoende wordt geventileerd én er energie wordt bespaard.

Bovendien gebruikt het gebouw het natuurlijke daglicht ten volle en biedt het een spectaculair uitzicht over de adembenemende buitenomgeving: het beschermde gebied Amager Fælled.

LEED-certificering staat garant voor een goed binnenklimaat

Het gebouw is ontworpen en gebouwd volgens duurzame principes om meer transparantie en een kleinere milieu-impact te verwezenlijken. Het is een van de eerste Deense gebouwen met een LEED Platinum-certificaat, de hoogste rang voor duurzame gebouwen. Het LEED-certificaat garandeert dat minstens 20% van de materialen lokaal gewonnen is en dat de voorkeur werd gegeven aan gerecyclede materialen.

Scandinavische materialen zoals leisteen, eik en glas werden in dit gebouw gecombineerd tot een harmonieus geheel dat een typisch Scandinavische sfeer ademt. De LEED-certificering legt strenge vereisten op voor het binnenklimaat, en bij dit specifieke project konden de akoestiek en lichtinval beter.

Met het akoestische plafond van Rockfon zijn de atria en beursvloer van het gebouw nu een comfortabele, optimale werkomgeving met minder geluidshinder en nagalm.

Hoofdkantoor Nordea

Grønjordsvej 10,
2300 København S,
Denemarken

Toegepaste producten: Rockfon® Mono® Acoustic
Toegepaste producten:
Toegepaste producten: Rockfon® Mono® Acoustic
Toegepaste producten:
Toegepaste producten: Rockfon® Mono® Acoustic
Toegepaste producten:
Toegepaste producten: Rockfon® Mono® Acoustic
Toegepaste producten:
Toegepaste producten: Rockfon® Mono® Acoustic
Toegepaste producten:
Toegepaste producten: Rockfon® Mono® Acoustic
Toegepaste producten:

Nordea Headquarters

Land:Kopenhagen, Denmark
Architect:Henning Larsen Architects
Fotograaf:Nibe fotograferne
Producten:Rockfon® Mono® Acoustic

Gerelateerde casestudy's