Toekomstgericht

Martijn van Leeuwen van RoosRos architecten was als projectarchitect verantwoordelijk voor de begeleiding van het project en maakte een ontwerp voor een onderwijsgebouw dat gezond en toekomstgericht is.

“We hebben specifiek voor Rockfon Blanka® gekozen vanwege de extra witte uitstraling, om zoveel mogelijk daglicht in de lokalen en ook in de inpandig gelegen leerpleinen te krijgen. En uiteraard wordt dat gecombineerd met een goed akoestisch advies om ook de spraakverstaanbaarheid en de akoestiek in de klaslokalen te waarborgen.’’, legt Van Leeuwen uit.

Lichte ruimtes

Met een hoge lichtreflectie van 87% en een lichtdiffusie van >99% wordt het binnenvallende licht door de akoestische plafondpanelen zoveel mogelijk weerkaatst en gelijkmatig verspreid in alle richtingen. Hierdoor worden lichte ruimtes gecreëerd waar leerlingen en docenten zich prettiger voelen en er tegelijkertijd energiekosten kunnen worden bespaard.

De keuze voor panelen in een extra grote afmeting van 1200x1200 mm en 900x900 mm in combinatie met het matwitte Chicago Metallic ophangsysteem, zorgt voor een zeer rustige uitstraling.

Gekleurde plafonds in de kleur Rockfon Color-all® Concrete en Storm zorgen voor het accentueren van specifieke ruimtes en zones. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuur en passen mooi bij de natuurlijke materialen die terugkomen in het gebouw. Daarnaast dragen ook de bijzondere muurprints bij aan de unieke uitstraling.

Trots op teamwork

Joost van Dijk, directeur van vanDIJK Afbouwprojecten, kijkt met een trots gevoel terug op de realisatie van het mooie project. “Het meest trots op dit project ben ik omdat we het uiteindelijk toch met de ploeg voor elkaar hebben gekregen om het werk te maken in de vormen, de hoogtes en met de types die we voor ogen hadden.”

Zo werden in de plafonds op diverse plekken profielen met led-strips geïntegreerd, wat mooi aansluit bij het spel van licht en lijnen dat kenmerkend is voor het hele gebouw.

De vele lichte ruimtes dragen bij aan het welzijn van de leerlingen en de docenten en zorgen voor een open en transparant geheel in deze toekomstbestendige school.

Dr. Knippenbergcollege

Rembrandtlaan 30
5702 XZ, Helmond
Nederland

Exterior of Dr. Knippenbergcollege in Helmond Netherlands with Rockfon Blanka A-Edge

Dr. Knippenbergcollege

Land:Helmond, Netherlands
Architect:RoosRos Architecten, Oud-Beijerland
Plaatser:vanDIJK Afbouwprojecten, Tilburg
Fotograaf:Lucas van der Wee
Producten:Rockfon Blanka®, Rockfon Color-all®
Kantafwerking:A
Afmeting:600 x 600, 1200 x 600, 1200 x 1200

Gerelateerde casestudy's