Bekroonde architectuur

Het gebouw werd bekroond met de jaarlijkse architectuurprijs van de gemeente Hørsholm, want "Al met al zorgt de architectuur voor een heerlijke werkomgeving en een aangename sfeer voor de bezoekers. De combinatie van materialen, de aandacht voor detail en de internationale uitstraling sluiten mooi aan bij het idee van het Arboretum", aldus jurylid en CEO en partner van PLH Arkitekter, Søren Mølbak. Voor Claus Francke, CEO en architect van Claus Francke ApS, en Architect Gert Mikkelsen, die de Arboretumhuizen ontwierp, betekent de prijs veel. "We hebben de Arboretumhuizen gebouwd met het duidelijke doel om een natuurlijk gebouw te creëren, dat een geweldige werkruimte creëert met een inspirerende omgeving voor de bezoekers. We zijn blij met deze prijs, die onderstreept dat we ons doel hebben bereikt", aldus Claus Francke.

Esthetiek en akoestiek gemengd

Claus Francke heeft zich niet alleen geconcentreerd op de visuele verschijning van het gebouw om zijn visie te verwezenlijken, hij heeft zich ook sterk geconcentreerd op de akoestische oplossingen om optimale binnenomstandigheden te garanderen voor zowel de werknemers als de bezoekers. Hij legt uit hoe het esthetische ontwerp van het interieur werd gecombineerd met de juiste akoestische oplossing om de juiste look en feel voor zijn ontwerp te creëren.

“Het interieur bestaat uit prachtige natuurlijke materialen, zoals deuren en geluidspanelen van esdoorn en planken van eikenhout. We hebben dit gecombineerd met een akoestisch plafond van Rockfon. Het was van cruciaal belang om een akoestische oplossing te vinden die geen afbreuk doet aan het interieurdesign - en dat is gelukt. Het akoestische plafond heeft een verborgen rastersysteem en een mat wit oppervlak. Op die manier wordt het plafond een geïntegreerd onderdeel van de architectuur”.

Een akoestisch plafond zorgt voor comfort voor werknemers en bezoekers

Rockfon werkte samen met Claus Francke om het perfecte plafondontwerp voor de Arboretumhuizen te vinden en één van de redenen waarom de keuze op Rockfon Blanka viel, was diens unieke oppervlak. Rockfon Blanka zorgt voor een hoge lichtreflectie en -diffusie. Dit verhoogt de hoeveelheid daglicht in het gebouw, terwijl het er tegelijkertijd voor zorgt dat het licht niet te fel is voor de ogen. Het is een oplossing die gebruik maakt van het natuurlijke daglicht. Dit resulteert in een verbeterd binnenklimaat en visueel comfort voor werknemers en bezoekers. De akoestische plafondoplossing draagt bij tot het algemene doel van de Arboretumhuizen, namelijk een gebouw creëren dat opgaat in de omringende natuur rondom. Het was erg belangrijk om een onopvallend akoestisch plafond te vinden, dat de aandacht niet wegneemt van het natuurlijke gevoel van de Arboretumhuizen. Hier zorgt Rockfon Blanka, naast een goede geluidsabsorptie, voor een mat wit plafond. Het valt niet te veel op en past perfect bij de andere gebruikte eerlijke materialen.

Het Arboretum

Kirkegårdsvej 3A,
2970 Hørsholm
Denemarken

We hebben de Arboretum-huizen gebouwd met het duidelijke doel om een natuurlijk gebouw te creëren, dat een geweldige werkruimte creëert met een inspirerende omgeving voor de bezoekers

Claus Francke

Architect

Het Arboretum

Land:Hørsholm, Denmark
Architect:Claus Francke ApS
Fotograaf:Svend Christensen
Producten:Rockfon Blanka®
Rockfon Systems:Rockfon® System T24 X DLC™
Kantafwerking:X
Afmeting:1200 x 300

Gerelateerde casestudy's