Rockfon Canva: opvallend ontwerp met onberispelijke akoestiek

Met gedurfde, eigentijdse artwork designs en krachtige akoestiek creëert Rockfon Canva perfecte ontwerpen en rustige werkplekken die privacy maximaliseren en samenwerking stimuleren.

rockfon canva

Rockfon® Canva Wall Panel

Een holistische benadering om medewerkers te verwelkomen die terugkeren naar het kantoor

Een werkruimte is een krachtige omgeving om betrokkenheid, inspiratie, innovatie en productiviteit te stimuleren. Het ontwerp van een werkplek moet een holistische ervaring zijn waarin de werknemer zich inclusief, vaardig, comfortabel en gezond voelt. Door de opkomst van de COVID-19 pandemie zijn we getuige geweest van een verhoogd bewustzijn van gezondheid en welzijn op de werkplek. Medewerkers willen graag terug naar kantoor om samen te werken en te innoveren, zolang aan de gezondheids- en veiligheidsnormen wordt voldaan. Om aan deze behoeften tegemoet te komen en talenten te werven en te behouden, is het nu belangrijker dan ooit voor bedrijven om kantoren te ontwerpen waarin medewerkers en hun persoonlijke behoeften centraal staan. Dit resulteert in de opkomst van de mensgerichte kantoorplek.

Mensgerichte werkplek voor privacy,  flexibiliteit en welzijn

"Human-based office" is een flexibele werkplekstrategie waarbij de medewerkers centraal staan. Het is een nieuw alternatief voor het open kantoor, waar het ontwerp van de omgeving prioriteit geeft aan de mens, welzijn en flexibiliteit. Zij kunnen hun werkomgeving aanpassen op basis van hun specifieke stemming, behoefte en voorkeur. Ze kunnen kiezen uit verschillende instellingen die het werk dat ze doen vergemakkelijken en ondersteunen.

Deze trend versterkt structurele veranderingen, waardoor de traditionele kantoorlandschappen veranderen in hubs voor verbinding, concentratie en ruimtes die een breed scala aan werkstijlen ondersteunen. Het moet functioneel, strategisch en esthetisch aantrekkelijk zijn: een verschuiving van individuele naar flexibele, gedeelde ruimtes waar mensen productief kunnen samenwerken. De medewerker kan zich vrij door het kantoor bewegen om de perfecte werkplek te vinden.

Als gevolg hiervan moet het interieur meerdere doelen dienen met aanpasbare meubels en designelementen, voor verschillende functies. Het meubilair moet bij voorkeur niet-poreus zijn met antimicrobiële oppervlakken die gemakkelijk te reinigen zijn om gezondheid en hygiëne te garanderen. Het moet ook verschillende accenten aanbrengen die passen bij verschillende stemmingen, waarbij kleuren een krachtig hulpmiddel vormen om creatief te werk te gaan.

Met een toenemend aantal mensen dat slechte ervaringen heeft met kantoortuinen, vanwege de hoge dichtheid en geluidsafleiding, is het belangrijk om akoestiek centraal te stellen in jouw ontwerp. Dit betekent dat, hoewel het kantoor de samenwerking moet vergemakkelijken, we in de eerste plaats de nadruk moeten leggen op privacy. 

Introductie van Rockfon® Canva: een kunstwerk met een onberispelijke akoestiek

Met de huidige opkomst van mensgerichte, flexibele en aanpasbare werkplekken, zijn wij van mening dat kantoorontwerp geschikt moet zijn voor verschillende functies. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met het Deense designbedrijf Akuart om Rockfon Canva te ontwikkelen, een product dat esthetiek combineert met de beste geluidsabsorptie in zijn klasse om je een eigentijds statement-design te geven met een onberispelijke akoestiek.

Rockfon Canva is ontworpen als een kunstwerk dat je een slimme manier biedt om flexibele ruimtes te creëren die goed aanvoelen. Je kunt uit één van de 34 kleuren kiezen uit het "Colours of Wellbeing"-palet van Rockfon of een eigen kleur naar keuze voor onbeperkte ontwerpopties passend bij de gewenste sfeer of visuele identiteit die je wilt uitstralen. Je hebt ook veel flexibiliteit met Rockfon Canva, want je kunt ze niet alleen als wandpaneel aan de muur hangen, maar tevens als divider aan het plafond bevestigen of als floor screen op de vloer plaatsen (met of zonder wielen). 

De modulaire vorm en verwisselbare doeken geven je de vrijheid om eenvoudig een nieuw doek te bestellen om het uiterlijk op te frissen wanneer huurders of kamerfuncties veranderen.

De Canva-productfamilie heeft de beste geluidsabsorptie in zijn klasse, waardoor een onberispelijke akoestische omgeving wordt gecreëerd die mensen helpt beter te presteren en kalm, gelukkig en geconcentreerd te zijn op de werkplek. Het perfecte kunstwerk met brandwerendheid geeft je een slimme manier om flexibele, feel-good ruimtes te creëren. Het was een genoegen om met het Deense designbedrijf Akuart samen te werken aan de ontwikkeling van de Canva-productlijn.

Marie Oskarsson

Product Manager Rockfon

Je kunt met het Canva-portfolio spelen door onze 3D-configurator te gebruiken en de eindeloze ontwerpmogelijkheden te verkennen.

Dankzij de mogelijkheid om ze gemakkelijk te verplaatsen, kan je met Rockfon Canva jouw werkplek in een handomdraai omtoveren tot een samenwerkingshub of een privé-werkzone. 

Leer meer over Rockfon® Canva