Tips en trucs om een klein kantoor groter te laten lijken

23 januari 2023

Het is geen geheim dat de meeste bedrijven beginnen in piepkleine kantoorruimtes. Zelfs technologiegigant Apple begon in een bescheiden garage in een buitenwijk van Californië.

Rockfon Hub in een open kantoor

Rockfon Hub in een open kantoor

Hoewel sommige kleine bedrijven moeite hebben met beperkte ruimte, slagen andere erin de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

In een klein kantoor hoef je geen concessies te doen in je stijl. Je kunt zeker een functionele kleine kantoorinrichting creëren die productief en flexibel is en bijdraagt aan het welzijn van de medewerkers. Deze tips en trucs kunnen je op weg helpen, of in ieder geval inzicht geven in de nieuwste trends op het gebied van kantoorontwerp.

1. Verdelen in zones

Denk eens na over de manier waarop je op kantoor werkt. Worden alle taken in dezelfde ruimte uitgevoerd? Is er een zone waar alleen het computerwerk wordt uitgevoerd en een extra werkplek die helpt bij het afmaken van iets anders? Dit is het perfecte moment om werkzones te creëren die de eentonigheid van altijd op één specifieke plek werken, doorbreken en alle delen van de ruimte benutten.

Zones voor alles - inclusief het kopieerapparaat, de vergaderruimte en andere ruimtes die nodig zijn voor een functioneel kantoor - leiden tot een geweldig ontwerp dat de efficiëntie en productiviteit verhoogt. Inklapbare bureaus in verschillende delen van het kantoor helpen medewerkers die privacy nodig hebben of een plek om zich te concentreren op wat ze aan het doen zijn.

In elke zone kunnen één of twee inklapbare bureaus langs de wanden worden geplaatst die de kantoorruimte maximaliseren. Ruimtes die niet gelabeld zijn, maar in zones zijn ingedeeld voor gelijkgestemden, helpen om meer dingen gedaan te krijgen. Deze zones moeten de flow van het ontwerp ondersteunen, zodat je kunt wisselen tussen lage en hoge activiteit. Dit kan de efficiëntie en productiviteit helpen verbeteren.

2. Maak het flexibel

De ruimte kan multifunctionele functies hebben zonder je behoeften in gevaar te brengen. Zo kan een open ruimte in een mensgericht kantoor de ruimte groter laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Dit voegt ruimte toe die normaal gesproken door muren in beslag genomen zou worden.

In deze ruimte komt zonering van pas om samenwerking mogelijk te maken Je kunt bureaus in een bepaald gebied hebben en daarnaast een vergaderruimte met een dubbele functie. De truc is om je niet te laten beperken door wat een zone zou moeten zijn, maar juist te denken aan de verschillende manieren waarop je de ruimte kunt gebruiken.

In een klein kantoor is er misschien niet al te veel ruimte om te doen wat je wilt, maar je kunt het gebruik van de ruimte wel als uitgangspunt nemen voor je ontwerp. Zorg ervoor dat het kantoormeubilair voor meerdere doelen dient. Overweeg bijvoorbeeld een grote tafel en stoelen voor een vergaderruimte in plaats van een traditionele opstelling.

Rockfon Hub Environment #3

Rockfon Hub met geïntegreerde gordijnen voor zonering

Open Plan Office in Ramberg Office in Sande i Vestfold Norway with Rockfon Color-all

Rockfon Color-all in kantoor Ramberg, Noorwegen

Meeting Room in Ramberg Office in Sande i Vestfold Norway with Rockfon Color-all

Rockfon Color-all in kantoor Ramberg, Noorwegen

Cellular Office in Ramberg Office in Sande i Vestfold Norway with Rockfon Color-all

Rockfon Color-all in kantoor Ramberg, Noorwegen

Rockfon® Hub: kantoorindeling is belangrijk

In kleine ruimtes is het van cruciaal belang om aan de behoeften te voldoen en tegelijkertijd de wensen te vervullen. Van de gekozen soorten meubilair tot de kleurselectie, ze werken allemaal samen om de ideale ruimte te creëren. Het gebruik van biofiel design brengt buiten naar binnen en organische materialen zorgen voor een rustgevende uitstraling die de werkomgeving verbetert.

Ongebruikte ruimtes optimaal benutten, zoals het creëren van privé-vergaderruimtes in inloopkasten, en weten wat er allemaal mogelijk is in een ruimte, geeft je de kans om creatief bezig te zijn. Verplaatsbare bureaus en tafels, een poef die ook dient als opslagruimte, ze helpen je om het kantoor georganiseerd te houden door het multifunctionele gebruik van ruimtes en accessoires.

WIJ new office, showroom, and factory opening ceremony in Wijnegem

Rockfon Hub in Rockfon Kantoor, Wijnegem

Rockfon Hub Close-up Tile

Rockfon Hub in Rockfon Kantoor, Wijnegem

Rockfon Hub Close-up Frame

Rockfon Hub in Rockfon Kantoor, Wijnegem

Maak een statement met Rockfon® Canva

Als het kantoor een geweldige akoestiek nodig heeft, zorgen de akoestische kunstwerken en panelen van Rockfon Canva zeker voor een statement op het gebied van esthetiek. Het beschikbare palet van 34 kleuren, helpt de uitstraling van het bedrijf te versterken met de juiste sfeer, functie of merkbeleving. De panelen zijn ook verkrijgbaar met een design op maat voor onbeperkte ontwerpvrijheid.

Met wandpanelen, vloerschermen of hangende dividers zijn er geen grenzen aan het ontwerpen van een klein kantoor met elegantie en klasse. Canva is modulair met afneembare doeken zodat je ze regelmatig kunt wisselen en vernieuwen.

Je kunt je eigen ontwerp maken met de speciale oplossingen die Rockfon biedt voor kleine kantoorruimtes en die helpen de productiviteit te verhogen. Met een geweldige akoestiek aan de basis van elk ontwerp, kun je de impact van design gebruiken om de ruimte te creëren die past bij jouw visie.

Muurdecoratie is enorm belangrijk bij het inrichten van een klein kantoor. Deze elementen helpen het merk te versterken. Door er creatief mee om te gaan, maak je indruk op medewerkers en klanten.

 

Rockfon Canva Wall Panel - Office Environment #5

Rockfon Canva in een open kantoor

Rockfon Canva Textile #2

Rockfon Canva in een open kantoor

Rockfon Canva Textiles #3

Rockfon Canva in een open kantoor