Youseum optimaliseert themaruimtes met kleurrijke, akoestische wand- en plafondoplossingen

17 maart 2021

Interactief museum laat selfieliefhebbers shinen in eigen social media experience.

Youseum, Amsterdam

Youseum, Amsterdam

In een voormalig kantoorpand aan de Amstel in Amsterdam is het interactief museum Youseum gecreëerd, waar de bezoeker tijdens een anderhalf uur durende tour zelf het kunstobject is. Hier kun je de mooiste en vetste selfies maken in een bijzondere, kleurrijke ambiance om deze vervolgens te delen op je eigen Facebook- of Instagramaccount. De vijftien samengestelde ruimtes met circa 25 interactieve kunst- en lichtinstallaties in het Youseum hebben ieder een eigen thema. Zo kun je schitteren in de grootste infinityroom van Nederland en voel je je rijk in The Money Room, zwemmend tussen stapels geld van The International Bank of You. In verschillende themaruimtes zijn akoestische systemen van Rockfon toegepast, voorzien van de nieuwe kleuren van het Rockfon Color-all® assortiment, om elke ruimte een unieke uitstraling te geven.

Social media feed

Het voormalige kantoorpand aan de Weesperzijde in Amsterdam, waar Youseum in 2019 zijn deuren opende, bleek een ideaal object voor het concept dat Koen Derks en Joep Heusschen ontwikkelden voor een social media experience. “We hebben ruimtes gecreëerd waarin mensen vette foto’s maken en in een zee van likes duiken. Je reist door een wereld van kunst, social media en persoonlijke identiteit.”, zegt Heusschen. “Youseum is meer dan een mooi plaatje, het vertelt ook een verhaal. Het draait in het Youseum om jou persoonlijk. Je bent je eigen kunstwerk tegen een prachtige achtergrond.” Heusschen legt uit wat de achterliggende gedachte van het Youseum is. “We dagen je uit om kritisch na te denken over het belang van jezelf als stralend middelpunt van je eigen social media feed”, zegt Heusschen. In 2020 werd de hulp van Rockfon ingeschakeld om de akoestiek en esthetiek van de themaruimtes verder te verbeteren met behulp van akoestische wand- en plafondpanelen. “Rockfon voegt aan het Youseum een diepere laag toe door de manier waarop de bezoekers deze ruimtes ervaren. De kleurbeleving in deze ruimtes wordt intensiever door de akoestische beleving. De optimale akoestiek creëert een aangename en prettige sfeer. Storende lawaaifactoren vallen weg, waardoor je alles in de ruimte goed in je op kunt nemen. Galm veroorzaakt onrust en chaos. Goede akoestiek zorgt voor rust en ontspanning”, zegt Heusschen. “Daarnaast is het bijzondere aan deze oplossingen dat ze volledig opgaan in de kleurrijke ambiance van de ruimtes.”

Youseum Instagram Museum in Amsterdam The Netherlands with Rockfon Universal Baffle in Coral colour

Youseum, Amsterdam

Youseum Instagram Museum in Amsterdam The Netherlands with Rockfon Color-all in Azure colour

Youseum, Amsterdam

Youseum Instagram Museum in Amsterdam The Netherlands with Rockfon Color-all in Eucalyptus, Mustard, Storm and Coral colour

Youseum, Amsterdam

Youseum Instagram Museum in Amsterdam The Netherlands with Rockfon Eclipse in Charcoal colour

Youseum, Amsterdam

Youseum Instagram Museum in Amsterdam The Netherlands with Rockfon Universal Baffle in Coral colour

Youseum, Amsterdam