Rockfon maakt installatie van plafonds eenvoudiger

23 januari 2020

Wij weten hoe belangrijk een probleemloze montage en een perfect eindresultaat is voor jou en je klanten. Daarom willen wij het heel makkelijk voor je maken met het Chicago Metallic™ wand- en verbindingsstuk voor T-profielen.

Chicago Metallic wand- en verbindingsstuk voor T-profielen voor plafondinstallaties

Een twee-in-één tool voor plafondinstallaties

Met slechts één klem verbeter je de manier waarop je hoofd- en dwarsprofielen aan de muur vastmaakt, net als de manier waarop je onderdelen overbrugt. Ons gebruiksvriendelijke wand- en verbindingsstuk voor T-profielen is een multifunctioneel hulpmiddel. Het is speciaal ontwikkeld voor de plafondlaatser en functioneert perfect in combinatie met onze hoofd- en dwarsprofielen. Het is een twee-in-één tool waarmee je onze hoofd- en dwarsprofielen aan de muur kunt bevestigen. Ook kan hij gebruikt worden om makkelijker installaties te integreren zonder het risico dat panelen gaan doorbuigen.

Verbindingen maken voor probleemloze plafondinstallaties

Met het gebruiksvriendelijke wand- en vebindingsstuk voor T-profielen kun je hoofd- en dwarsprofielen eenvoudiger dan ooit aan de muur of een ander T-profiel bevestigen en stabiliseren. De functionaliteit en het ontwerp zorgen voor eenvoudige montage. Het nieuwe design zorgt ervoor dat exact haakse plaatsing niet nodig is en dat kleine aanpassingen in de positie nog mogelijk zijn. Met andere woorden: precies aftekenen op de wand of het T-profiel is niet nodig voor het boren, waardoor je tijd bespaart.

Het wand- en verbindingsstuk bevat twee bevestigingspunten aan de boven- en onderzijde voor extra flexibiliteit en makkelijke montage van T-profielen aan de wand. Met de extra opening aan de onderkant kun je het ophangsysteem aan de muur bevestigen, zelfs bij obstakels. Dankzij dit ontwerp hoef je niet langer ter plekke te improviseren om het plafond goed te bevestigen.

Drie eenvoudige manieren voor een betere installatie

Nog een handige eigenschap van het gebruiksvriendelijke wand- en verbindingsstuk voor T-profielen zijn de groeven. Deze geven de gewenste hoogte aan van je T-profielen met diverse kantafwerkingen bij het gebruik van muurprofielen van 24 x 24 mm of 24 x 19 mm.

Verschillende montagemogelijkheden van dichtbij bekeken.

  • Om snel je Rockfon paneel met X- of E-kant te installeren, gebruik je het wand- en verbindingsstuk voor T-profielen. Hiermee plaats je het hoofd- of dwarsprofiel precies op de juiste hoogte tegen de muur.
  • Bij het plaatsen van een paneel met X-kant zet je de onderste sleuf op de gezoomde groef van het wandstuk. De bovenste groef is bestemd voor panelen met E-kant. *Je kunt deze groeven alleen gebruiken als de 24 mm zijde van het wandstuk aan de muur bevestigd is.
  • Bij het installeren van andere kantafwerkingen met behulp van een W-profiel kun je de onderzijde van het wand- en verbindingsstuk voor T-profielen gewoon op de bovenste flenzen van het profiel leggen.

Gerelateerde content