Waarom is een Rockfon® MediCare® akoestisch plafond de beste keuze voor ziekenhuizen?

19 november 2020

Wij eisen dat gebouwen in de gezondheidszorg veilig zijn en dat zij onze gezondheid en het genezingsproces bevorderen. Dus, wat kunnen ziekenhuizen doen om hun binnenklimaat te verbeteren? Je leest het in dit artikel, waarbij je ontdekt waarom Rockfon® MediCare® de beste optie is voor de gezondheidszorg.

Herlev Ziekenhuis, Kinderoncologie, MediCare X-kantafwerking

Aha! Met de beste materialen komen de beste oplossingen

Het is eigenlijk heel simple: Rockfon® MediCare® is de beste, maar ik kan me voorstellen dat dit antwoord niet voldoende is om jou te overtuigen waarom je voor dit product moet kiezen. Ik hou de dingen graag eenvoudig, en ze zijn het meest geschikt voor elk type ziekenhuis of zorginstelling. Voor degenen die wat meer informatie willen, zal ik er wat dieper op ingaan. Dan zal ik bij het begin moeten beginnen, want welk Rockfon plafondproduct je ook kiest; het begint allemaal met steenwol.

De natuurlijke eigenschappen van steenwol die in onze plafondtegels worden gebruikt, gaan hand in hand met gezondheid en welzijn. Steenwol is ontzettend brandveilig en bestand tegen hoge temperaturen tot wel 1000°C en bereikt zijn smeltpunt pas bij ongeveer 1260°C.

Als je meer wil weten over de brandeigenschappen van steenwol, kun je contact opnemen met onze technische afdeling.

Hoe creëer je betere en gezondere omgevingen voor patiënten en gezondheidswerkers?

Een nog directer gerelateerd gezondheidsvoordeel van onze steenwolplafondtegels zijn de akoestische eigenschappen die van nature in onze grondstof zijn ingebed. Hoge geluidsabsorptie en betere akoestiek zijn hard op weg om de little black dress van elk nieuwbouwproject te worden en binnen de gezondheidszorg is een goede akoestiek zelfs belangrijker dan waar dan ook.

Een hoge geluidsabsorptie en daardoor een duidelijke spraakverstaanbaarheid zorgt ervoor dat een patiënt de door zijn of haar arts uitgesproken diagnose duidelijk begrijpt. Het helpt overmatig geluid te absorberen en het geluidsniveau laag en comfortabel te houden zoals het hoort in een helende omgeving. En het is niet alleen een voordeel voor de patiënten en hun familieleden. Het creëert ook een aangename werkomgeving voor de gezondheidswerkers die enkele van de belangrijkste banen in elk land hebben

Waarom kan ik niet elk Rockfon product kiezen voor mijn projecten in de gezondheidszorg?

Dit is een uitstekende vraag. Het antwoord hangt nauw samen met het doel van de ruimte in het ziekenhuis. Voor sommige ziekenhuisruimten zijn specifieke gezondheidsvoorschriften wellicht minder relevant, en wordt de voorkeur gegeven aan andere, niet-gezondheidsgerelateerde eigenschappen en daaraan prioriteit gegeven.

Twee voorbeelden:

  1. In een rust- of herstelruimte voor patiënten kan een kleurrijk plafond een hogere prioriteit hebben dan een luchtdicht plafond of een plafond met cleanroom-certificaat. Hier is het de bedoeling om een comfortabele, gastvrije en helende sfeer te creëren voor het herstel. Voor dergelijke ruimtes raden we onze Rockfon Color-All® aan.

Onze Rockfon® Color-all® is een akoestische plafondtegel die beschikbaar is in 34 moderne kleuren. De plafondtegels zijn 100% vochtbestendig en vormen geen voedingsbodem voor micro-organismen, waardoor een gezondere leefomgeving ontstaat met een goed geluid. Dit moet natuurlijk altijd per geval worden beoordeeld, aangezien sommige rustruimtes strengere eisen stellen dan andere, en bovenal moet veiligheid de grootste zorg zijn bij de keuze van producten voor de gezondheidszorgsector.

  1. Een ander voorbeeld zou een doorsnee patiëntenkamer kunnen zijn. Studies hebben aangetoond dat patiënten die aan meer natuurlijk licht worden blootgesteld, sneller herstellen. Wij zijn van mening dat akoestische plafonds moeten zorgen voor een betere lichtreflectie, zodat het natuurlijke licht wordt weerkaatst en een levendige en lichte kamer wordt gecreëerd.

Elk Rockfon plafond, zoals de Rockfon Blanka®, met een lichtreflectie van 87% of hoger, verhoogt de hoeveelheid daglicht met 11%, waardoor er meer licht in de ruimte komt. Om deze reden is Rockfon Blanka® een geweldige aanvulling in herstelruimtes voor patiënten, maar controleer voor de zekerheid altijd de plaatselijke bouwvoorschriften om een betere en gezondere herstelomgeving te creëren.

 

1/1

Welk Rockfon® MediCare® product is het meest geschikt in welke ruimte?

Laten we ons Rockfon® MediCare® assortiment eens beter bekijken.

Rockfon® Medicare® Block is speciaal ontworpen voor gebruik in een risicovolle, stressvolle zorgomgeving waar een uiterst zorgvuldige en constante reiniging een absolute vereiste is. Dit akoestische plafond voorkomt de verspreiding van bacteriën aangezien het een Clean Room Classificatie ISO Klasse 2 en qua chemische bestendigheid "Excellent" als beoordeling heeft gekregen. Hierdoor is deze plafondtegel geschikt voor spoedeisende hulp, operatiekamers en behandelingskamers.

Rockfon® Medicare® Air is ideaal voor ziekenhuisplafonds waar differentiële druk vereist is. Het heeft een luchtdicht membraan aan de achterwand en verzegelde randen om te voldoen aan de vereisten voor risicovolle ruimtes zoals operatiekamers, herstelruimtes en intensive care, waar de verspreiding van infecties beperkt moet worden.

Rockfon® Medicare® Plus is perfect voor veeleisende toepassingen in de gezondheidszorg waarbij reiniging met een vochtige doek met standaard detergenten en specialistische reiniging met droge stoom en onder hoge druk vereist zijn. Het voldoet aan HTM 60 en heeft een Clean Room Classificatie ISO Klasse 3.

Rockfon® Medicare® Royal is uitermate geschikt voor ruimtes met strenge hygiëne- en reinigingseisen zoals ziekenhuisplafonds. Het is gekwalificeerd voor de Bacteriologische Klasses B5 en B10.

1/1

Laten we het eens hebben over waarom Rockfon® MediCare® de beste keus is.

Het kiezen van bouwmaterialen voor de gezondheidszorg kan ingewikkeld zijn. Welk type uitvoering is belangrijk? Waarom en wanneer is het belangrijk?

We zullen proberen om enkele tamelijk complexe vereisten zo eenvoudig mogelijk te houden. Het volledige Rockfon® MediCare® assortiment is in staat om aan elke vereiste te voldoen, en we hebben ze opgesplitst in vier categorieën; cleanroom, bestendigheid tegen micro-organismen, reinigbaarheid & luchtdrukbeheersing.

Het Rockfon® MediCare® assortiment voldoet strikt aan de volgende vier categorieën:

1. Cleanroom

Een cleanroom is een gecontroleerde omgeving met een laag niveau van vervuilende luchtdeeltjes, zoals stof, microben, aerosoldeeltjes en chemische dampen. Een cleanroom heeft dus een gecontroleerd verontreinigingsniveau dat wordt bepaald door het aantal deeltjes per kubieke meter bij een bepaalde deeltjesgrootte. De door bouwmaterialen uitgestoten deeltjes verhogen het risico van infectieverspreiding in gebouwen voor gezondheidszorg. Om het risico op verspreiding van infecties te vermijden, raden wij Rockfon® MediCare® producten aan, omdat ze een lage uitstoot hebben. Ze voldoen aan de meeste eisen voor de luchtzuiverheid.

2. Bestendigheid tegen micro-organismen

In a building, excessive humidity and moisture can promote the growth of micro-organisms such as mould and bacteria that can cause allergic reactions, respiratory illnesses, and skin problems. The inorganic nature and water-repellence of our Rockfon stone wool core provide no sustenance to harmful micro-organisms. With Rockfon® MediCare®, you are sure to have strong resistance towards micro-organisms.

3. Reinigbaarheid

De gezondheidszorg kan niet zonder schone ruimten. Daarom moeten de materialen gebruikt in zorginstellingen een hoge mate van reinigbaarheid bieden. In de gezondheidszorg zijn er verschillende eisen voor het schoonmaken die verband houden met het doel van de ruimte. Sommige ruimten moeten worden gereinigd met een vochtige doek, terwijl andere bestand moeten zijn tegen regelmatige stoomreiniging of chemische reiniging om 100% desinfectie te garanderen. Wij zijn blij te kunnen zeggen dat alle producten uit ons Rockfon® MediCare® assortiment voldoen aan de strengste reinigingseisen, of het nu gaat om een eenvoudige dagelijkse reiniging of een meer rigoureuze reiniging die bestand moet zijn tegen verdunde ammoniak, chloor of quaternaire ammonium.

4. Luchtdrukbeheersing

Luchtdrukregeling is een systeem dat is gebouwd om het binnenkomen en buitengaan van lucht te reguleren en het binnenkomen en buitengaan van vervuilende luchtdeeltjes te voorkomen. Luchtdrukregeling is noodzakelijk voor enkele van de belangrijkste ruimten in een ziekenhuis, zoals de IC, en mag niet zomaar over het hoofd worden gezien.

In het Rockfon MediCare portfolio zijn twee producten; Rockfon® MediCare®Air & Rockfon® MediCare®Block die beide speciaal zijn ontwikkeld voor luchtcontrolekamers.

Wow! Laten we veiligere, betere, en gezondere zorginstellingen maken

Het maakt niet uit wat belangrijk is voor jouw project - wij kunnen je sowieso helpen. Of je nu geboeid bent door de geweldige eigenschappen van onze steenwol plafondtegels of omdat je een specifieke cleanroom certificering nodig hebt - wij zijn er voor je. Voor een meer gedetailleerd overzicht van welke producten aan welke eisen voldoen, kun je terecht op onze productvergelijker.


Sounds Beautiful